Sayfalar

10 Mart 2012 Cumartesi

Ne güzel şeydir hediyeleşmek..

Blogger Annelerde Dünya Kadınlar Günü 1. Geleneksel Hediyeleşme Etkinliği





*Hediyeleşme insanlar arasındaki sevgiyi pekiştirir

*Hediyeleşmek rızıkta berekete vesiledir 

*Hediye veren de alan da sevap yönünden kârdadır 



*Hediye, insanlar arasında bir yakınlaşma ve yardımlaşma vasıtasıdır. 


           Hangimiz sevmez ki hediye almayı veya çok değer verdiğimiz birine ona özel bir hediye seçip özenle paketleyip yollamayı. İçine güzel duygularla yazılmış bir not iliştirmeyi....

           Blogger Anneler yavaş yavaş birbirini daha iyi tanımaya başladı, kaynaştı bu sevgiyi daha fazla pekiştirmek adına bir Hediyeleşme Etkinliği yapalım diye düşündük. Bu blogun en büyük özelliği bayanlardan oluşması ve genelinin Anne ya da Anne adayı olması. Bizde bundan yola çıkarak, bu etkinliği her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapalım diyoruz. Ve bu bir başlangıç olsun her yıl aynı tarihte bu etkinliği yapıp gelenekselleştirelim. 

Siz ne dersiniz?

Ben de varım diyenler postun altına yorum bırakabilir. 

Bunun için bazı kurallar olsun diyoruz bizim yazmadığımız ama sizin önemli bulduğunuz bir kuralıda siz yorumlar kısmına ekleyebilirsiniz. Yazdıklarınızı değerlendirdikten sonra hep birlikte ortak bir karar alırız. 



Yurt dışındaki arkadaşlarımızı bu etkinliğe nasıl katacağımız bilemedik, fikirlerinizi bekliyoruz.




Kurallar

1- Bir fiyat aralığı belirlemeyi düşünmüyorduk "hediye" bu dedik fiyatı olmaz. Ancak düşününce gönderilecek hediyeler arasında bir denge sağlanması gerektiği için mecburen bir fiyat aralığı belirlemeliydik. Bu noktada hediye için belirlediğimiz fiyat aralığı: 20 - 30 tl arası. Bu rakamlar sizin istekleriniz ve tavsiyeleriniz sonucu değişebilir.


2-Kimin kime hediye alıcağı süpriz olacak. Yapıla bri çekilişle belirlenecek.


3-Çekilişimize katılımlarınız 25 MART'a  kadar devam edecek. 


4-Hediyelerin yolllanmasına  30 MART itibaren başlıyoruz 20 NİSAN'a kadar süremiz devam ediyor olacak. 30 MART'tan önce hediyeleri yollamıyoruz. Bu süre karşımızdaki kişiyi tanımamız için verilmişdir. (Bloğunu okuyarak bir kaç ipucu yakalayabilir nelerden hoşlandığını anlayabiliriz)

5-Hediyeleri gönderirken kargo ücretlerini  gönderen kişi kendi karşılıyacak ve karşı taraf ödemeli yapmıyacağız. Herkes kendi hediyesinin kargosunu ödüyor olacak.

6-Hediyelerimiz mümkünse el emeği, küçük bir çarpı işi pano, minik bir parça dantel yada kendi yaptığınız bir takı olabilir, burda sınır yok tamamen size kalmış.Yollayacağımız hediyenin güven duygularını zedeleyecek,ahlaka aykırı, kullanılmış eski eşyalar,sivri yada keskin şeyler, olmamasına dikkat edeceğiz.



7-Özellikle önem verdiğimiz konular ise, bize gelen hediye ile kendi gönderdiğimiz hediye arasında fiyat hesabı, karşılaştırma yapmayacağız. Aldığımız hediyeye ve karşımızdaki insana saygı duyacağız.

8- Bloglarımızda çekiliş ile ilgili yazı yayınlarken karşı tarafın izni olduğu kadar açıklamada bulunacağız. Gelen hediyelenin fiyatı, markası, kıymeti hakkında yazılar yazmayacağız. 


9-Hediyeleşme için yazılan zaman aralığına saygı göstereceğiz.



10Bu postun altına yorum olarak isim veya varsa blog ismini ve aktif mail adresini yazması (mail yazmanız şarttır)


11-Bu etkinliğin bloglarınızda ve sosyal ağlarda duyurmanız ki daha çok kişinin katılımı için,


HATIRLANMASI GEREKEN EN MÜHİM ŞEY;Bu Hediyeleşme Etkinliğini eğlence amaçlı ve birbirimizin yüzünü gülümsetme maksatlı olduğunu unutmayacağız!!!


Not: Yukardaki ilk satırda yazılan * işaretli sözler Alıntıdır.


Yazıyı Hazırlayan Fotoğrafik Hatıralar / Ülkü


Arkadaşlar, dilerseniz bu yazıyı blogunuzda yayınlayabilirsiniz.
 
Katılamk isteyen buraya yorum bırakabilir..tık tık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir:)